Pericolul imens la care se expune România! Arafat atrage atenția. Discuțiile vor duce la intimidare

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a discutat la Digi 24 despre problemele apărute cu două loturi ale vaccinului produs de AstraZeneca. Secretarul de stat a fost întrebat dacă aceste probleme vor încetini campania de vaccinare. Acesta a precizat că suspendarea vaccinului AstraZeneca, din cauza problemelor apărute, va încetini campania de vaccinare la nivel mondial.

“Fără discuție, mai ales dacă sunt discuții ale unor oameni care nu sunt experți și răspândesc idei greșite, pot să ducă la intimidarea populației și la teamă. Orice discuție trebuie să fie purtată cu oameni din domeniu, experți în vaccinuri, medicamente, Agenția Europeană a Medicamentului, să vedem care va fi concluzia. Discuțiile nefondate, care nu folosesc date științifice, care merg pe partea emoțională, vor duce la intimidare”, spune acesta.

Despre vaccinarea cu AstraZeneca

Raed Arafat mai precizează că România a luat o decizie bună în ceea ce privește suspendarea temporară a loturilor cu probleme.

“Vaccinarea este unica măsură să limităm răspândirea virusului și să ne apropiem de normalitatea pe care am cunoscut-o. În acest moment nu avem un număr suficient de persoane vaccinate ca să limităm răspândirea”, a afirmat Arafat

El a mai fost întrebat dacă oamenii ar trebui să se programeze în continuare la vaccina având în vedere probleme recente. Acesta a precizat că românii sunt sfătuiți să se programeze în continuare pentru că nu vor fi vaccinați cu un lot care prezintă dubii.

“Există supraveghere, există o reacție. Așa că sfatul meu este da. Să se programaze mai departe, nu se vor vaccina cu un lot asupra căruia există dubii”, spune șeful DSU și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu