Un asteroid inclus de NASA în categoria ”potențial periculos” va trece pe lângă Terra pe 21 noiembrie arată Centrul pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului – CNEOS din cadrul Agenției spațiale nord-americane.

Corpul ceresc are un diametru cuprins între 280 și 620 de metri și va trece pe lângă planeta noastră la o distanță de aproximativ 4,3 milioane de kilometri.

Potrivit CNEOS din cadrul NASA, asteroidul 481394 (2006 SF6) va avea o viteză de aproximativ 29.000 de kilometri pe oră când va trece cel mai aproape de Terra, pe 21 noiembrie, în jurul orei 02.00.

Specialiștii spun că acesta va trece pe lângă Terra la o distanță suficient de mare încât planeta să nu fie în pericol, de zece ori mai mare decât distanța dintre planeta noastră și Lună, arată presa de specialitate.

Însă nu pot fi excluși anumiți factori care îi pot modifica traiectoria, au ținut să avertizeze cercetătorii din cadrul CNEOS. Astfel, asteroidul a fost inclus de NASA în categoria ”potențial periculos”, ca orice alt obiect spațial care se apropie de Terra la mai puțin de 7.480.000 de kilometri.

În prezent, specialiștii NASA și-au propus să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni – peste 140 de metri – care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.