Autoritățile elene informează că o serie de ploi abundente au căzut marţi în insula Creta, inundând numeroase locuinţe şi străzi, iar mai multe automobile au fost luate de torenţi, relatează Reuters, citată de agerpres.

Apele pluviale au inundat numeroase locuinţe şi magazine din oraşul Hersonissos, o populară staţiune turistică din nordul insulei Creta, şi din satele învecinate, au declarat oficiali guvernamentali.

Totodată, potrivit sursei citate, imagini filmate arată automobile acoperite aproape complet de şuvoaiele de apă, al căror nivel a crescut foarte mult şi a blocat intrările în magazine şi locuinţe.

„De noaptea trecută şi până azi, a plouat neîncetat şi cantităţi uriaşe de apă au transformat străzile în râuri… din nefericire, pagubele suferite sunt inestimabile”, a declarat Tassos Kouroupakis, guvernatorul Protecţiei Civile din Creta, pentru televiziunea de stat elenă.

Peste 200 de apeluri la pompieri

În același timp, reprezentanţii Brigăzii de pompieri spun că au primit 230 de apeluri telefonice prin care erau solicitaţi să intervină pentru a pompa apele pluviale acumulate în locuinţe şi pentru a-i ajuta pe rezidenţii rămaşi izolaţi din cauza apelor să ajungă în spaţii sigure.

Evenimentul de marți nu este singular. Este pentru a doua oară într-un interval de trei săptămâni când această insulă din Marea Mediterană se confruntă cu un episod meteorologic sever.

O altă furtună devastatoare s-a abătut asupra oraşului Heraklion, capitala şi cel mai mare oraş din Creta, pe 20 octombrie.