Procurorii efectuează percheziţii la Deutsche Bank AG, într-un dosar privind spălarea de bani, a anunţat Procuratura din Frankfurt. Investigaţia ar fi fost lansată în urma dezvăluirilor Panama Papers, relatează site-ul Bloomberg. Doi angajați ai băncii, în vărstă de 46 și respectiv 50 de ani, sunt considerați suspecți în caz, conform unui comunicat emis de autoritățile germane. Procurorii au transmis că peste 170 de oficiali şi reprezentanţi ai poliţiei sunt implicaţi în percheziţii. Reprezentanţii Deutsche Bank au emis un comunicat prin care confirmă că poliţiştii investighează mai multe filiale germane ale băncii şi au transmis că vor coopera cu autorităţile.

„Este adevărat că poliția investighează mai multe filiale ale băncii noastre din Germania. Este legat de Panama Papers. Vom oferi un comunicat când vom avea mai multe informații. Vom coopera complet cu autoritățile”, au susținut reprezentanții Deutsche Bank pentru publicația germană Handelsblatt. Procurorii germani investighează dacă cei doi angajați au ajutat clienții băncii să spele bani proveniți din activități ilegale, prin deschiderea unor conturi off-shore. Autoritățile au confiscat mai multe documente în urma perchezițiilor.

Deutsche Bank a primit în 2017 o amendă de aproape 630 de milioane de dolari pentru spălare de bani proveniți din Rusia. Măsura a fost luată în cadrul unei investigații realizate de autoritățile britanice și americane. Ancheta a demarat în 2015, ca urmare a unei tentative de corupere asupra unui operator al filialei băncii germane din Moscova de către niște clienți ruși, care încercau să ascundă originea fondurilor lor.