Când vin pensiile în luna mai?

Când vin pensiile în luna mai? În cursul zilei de joi, 25 aprilie, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a fost prezent la Timișoara, unde a fost susținută ședința de Guvern. Înainte de a începe ședința, premierul a făcut câteva declarații despre diferite subiecte.

În primul rând, a spus că a început să-i placă mult în Timișoara, subliniind că acolo se construiește foarte mult.

Bine v-am găsit la Timişoara! De fapt, aş putea spune că a început să-mi placă foarte mult aici, la dvs, în primul rând deoarece se construieşte foarte mult în ultimul timp şi chiar aş dori să-l rog pe Sorin poate mă ia şi în gazdă şi îmi fac şi eu flotant de Timişoara, că tot vin atât de des împreună cu el în vizită, spune acesta.

Marcel Ciolacu
SURSA FOTO: Facebook, Marcel Ciolacu

Pensiile vor fi plătite înainte de Paște

De asemenea, șeful Executivului a anunța că va fi adoptată hotărârea de guvern care permite plata pensiilor înaintea Paștelui.

Potrivit lui Ciolacu, acesta este un gest firesc, de respect față de seniorii României.

În primul rând, adoptăm azi hotărârea de guvern care ne permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti. Este un gest firesc, de respect față de seniorii României.

Știu că va fi foarte multă muncă în ministere, case de pensii, poștă, bănci, dar cred că toți cei implicați care au un părinte, o bunică sau un unchi își dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea celei mai mari sărbători creștinești, arată premierul.

casa de pensii, majorări pensii, bani
Când se plătesc pensiile în luna mai? / SURSA FOTO: Dreamstime

Județul Timiș merită investiții guvernamentale de anvergură

De asemenea, premierul a explicat motivul pentru care ședința de Guvern are loc în Timișoara. El spune că este un semn de respect pentru toți locuitorii din Timiș.

În plus, el spune că județul Timiș merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale de anvergură.

Nu în ultimul rând, acesta a mai adăugat că Timișul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore.

Am vrut să facem această ședință de guvern la Timișoara în semn de respect pentru toți locuitorii din Timiș. Este un semnal clar pe care Guvernul României îl de astăzi. Județul Timiș merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale de anvergură, pe măsura contribuției pe care o are la PIB-ul României. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: în Banat, Timișul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore, continuă șeful Executivului.

Marcel Ciolacu a mai precizat că județul este unul din polii de creștere economică ai țării în 30 de ani. Chiar și așa, o sumă mică din banii cetățenilor s-a întors în zonă sub formă de investiții.

Deși este unul din polii de creștere economică ai țării în 30 de ani, prea puțin din banii cetățenilor din județul Timiș s-au întors aici în investiții care să le facă viaţa oamenilor mai bună și prea puțin puține investiții în infrastructură astfel încât să fie atrase și mai multe oportunități economice, a precizat acesta.