Nu se amână creșterea contribuției la Pilonul II de pensii private

Vestea zilei despre aceste pensii! Ministerul Muncii dezminte informațiile potrivit cărora ar intenționa să amâne mărirea procentului de bani care se duc către Pilonul II de pensii private.

„Având în vedere interesul public manifestat de mai multe publicații legat de un eventual act normativ care ar prevede amânarea creșterii contribuției din Pilonul 2 (de la 3,75% la 4,75%) până în 2026, vă facem cunoscut că Ministerul Muncii și Solidarității Sociale nu a elaborat și inițiat un astfel de demers și nici nu a primit spre analiză vreun astfel de proiect”, a transmis instituția.

Marcel Boloș a transmis, de asemenea, această veste pe rețelele de socializare

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a transmis, la rândul său, că nu se va amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii. Oficialul a adăugat că aceste zvonuri și speculații nu aduc niciun beneficiu.

„Nu vom amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculaţii şi pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculaţii şi zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu”, a scris el pe Facebook.

Echipa Ministerului de Finanțe analizează opțiunile existente

Marcel Boloș a precizat, de asemenea, că „echipa MF analizează cu atenţie diferitele opţiuni care sunt prezentate la nivelul coaliţiei de guvernare şi calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliţie”.

„Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituţiei noastre va respecta transparent toate etapele de elaborare, avizare şi aprobare”, a continuat ministrul.\

Reacția ministrului Finanțelor vine după apelul organizațiilor Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) și Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) către Guvern pentru a nu amâna majorarea contribuției la Pilonul II.

Pilonul II de pensii are o istorie de 16 ani în România și gestionează aproape 25 de miliarde de euro pentru peste 8 milioane de români. Acesta reprezintă un pilon vital al sistemului de pensii.

PNL își dorește să protejeze Pilonul II de pensii

Deputatul PNL Florin Roman a subliniat, de asemenea, angajamentul liberalilor pentru a proteja Pilonul II de pensii. El a spus că PNL are o poziție fermă în acest sens și e împotriva oricăror „șopârle” politice care ar putea afecta acest segment.

El a precizat că „Pilonul II a fost introdus într-o guvernare a PNL tocmai pentru ca nu ne doream ca tinerii de atunci, generația activă de azi, să stea cu mâna întinsă la mila guvernelor de stânga, pentru ca socialiștii ar da orice să ducă acești bani în deficitul din pilonul I sau în ajutoare sociale”.

Florin Roman, a spus că face aceste precizări „pentru a elimina suspiciunile transmise pe „surse”, chiar de PSD, către presa economică.