În timp ce PNL și PSD dau vina unii pe alții, viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, candidat din partea social-democraților pentru funcția de primar a venit cu o soluție uimitoare.

Dacă social-democrații doresc o majorare a pensiilor cu 40 de procente iar liberalii sunt de părere că România nu-și poate permite o majorare mai mare de 14 procente, Dan Cristian Popescu a găsit calea de mijloc.

În acest mod, bătrânii din Sectorul 2 al Capitalei vor avea parte de o nouă piață, care va purta numele de Piața Românilor. Aici, seniorii își vor putea cumpăra produsele tradiționale românești de care au nevoie și vor avea o reducere de 26%. Aceste 26 de procente reprezintă partea de bani pe care pensionarii ar fi putut să o primească dacă Guvernul actual majora pensiile cu 40%.

Inițiativa lui Dan Cristian Popescu face parte dintr-un program de asistență socială. Inițiativa ar putea fi implementată dacă acesta ar câștiga alegerile locale din această toamnă.

Anunțul a fost făcut pe Facebook

„“Piața Românilor” se va deschide pe 19 septembrie în cartierul Colentina, pe strada Cremenița.

Va fi singura piață din București care comercializează doar produse tradiționale și va avea cele mai mici prețuri din sectorul 2.

Pentru că #Aca2ă nu lăsăm pe nimeni în urmă și știm nevoile și problemele locuitorilor din sectorul 2, în Piața Românilor pensionarii vor avea o reducere de 26% la toate produsele.

Prin această reducere vrem să compensăm diferența pe care Guvernul României a furat-o pensionarilor prin decizia nedreaptă de a majora pensiile cu doar 14%, față de cele 40 de procente promise.

Mai mult, studenții care învață în sectorul 2 vor avea, de asemenea, o reducere de 15% la toate produsele cumpărate. ” a transmis candidatul Partidului Social Democrat (PSD).