Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-a decis să își încerce norocul din nou în politică. El candideazăpe listele PSD pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Ceea ce nu se știe însă despre fostul șef al LPF este că acesta beneficiază de nu mai puţin de trei pensii, potrivit propriei declaraţii de avere, publicată de Newsweek.

Mitică Dragomir încasează de la stat trei pensii în valoarea de 206.400 de lei, potrivit sursei citate. La un calcul simplu, se poate observa că lunar, acesta are în conturile sale circa 3.500 de euro, adică peste 17.000 de lei.

Două dintre pensiile acestuia sunt cele de fost parlamentar şi cea pentru activitatea din cadrul Ministerului de Interne.

În afară de pensie, Dumitru Dragomir, precizează că, în mai 2020, a vândut către o societate comercială neprecizată o vilă, pentru care a încasat 3,9 milioane de euro. La altă rubrică din declaraţia de avere apare o altă vânzare, tot o vilă, din Voluntari, pentru care a obţinut 110.000 de euro. Dumitru Dragomir are bijuterii și ceasuri de 100.000 de euro, o vilă de peste 500 mp și două apartamente, de 210 mp și 240 mp.

Dumitru Dragomir a muncit timp de 47 de ani iar timp de 20 de ani a făcut regulile în fotbal.

„Acum construiesc un bloc, cel mai frumos din Bucuresti, va spun. E la 200 de metri de Herastrau. Stau acolo de dimineata pana seara. In rest, sunt angajatul fiului meu. Dar nu iau niciun ban, traiesc din pensie. Am o pensie buna. Pai aveam 15 000 de euro salariul cand eram la Liga Profesionistă de Fotbal. Plateam 6000 de euro la stat. Cum sa nu iau pensie buna.”, a spus Dumitru Dragomir acum câteva luni.

Trebuie spus că o pensie medie în România este de 1292 de lei pe luna, astfel că veniturile lui Dragomir depasesc cu mult această sumă încasată de un pensionar.