PSD Bucureşti face o mișcare fără precedent. Mai exact, potrivit Adevărul, filială condusă de Gabriela Firea, i-a oferit un loc eligibil pe lista pentru parlamentare Nicoletei Goleac, soţia directorului ADP Sector 4, unul dintre apropiaţii primarului Daniel Băluţă.

Situația devine mai controversată deoarece în vara acestui an, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Marian Goleac, soțul Nicuoletei Goleac, directorul general interimar al ADP Sector 4, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, după ce a folosit la angajare mai multe diplome false.

Potrivit DNA, Marian Goleac a deţinut, în perioada 2008 – mai 2020, pe nedrept funcţiile de director general adjunct interimar şi director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA (ce are ca acţionar principal Consiliul Local al Sectorului 4).

Totodată, în aceași perioadă, Marian Goleac a obţinut „un folos patrimonial necuvenit” de 1.762.610 lei. Este vorba de cuantumul veniturilor încasate în funcţiile de director general adjunct interimar şi director general interimar al ADP Sector 4.

Firea spune că e cea mai bună alegere

În ciuda tuturor neregulilor, preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat că subprefectul Capitalei, Nicoleta Goleac, propusă pe listele parlamentare ale PSD de organizaţia Sector 4 a partidului, îndeplineşte criteriile stabilite şi nu sunt probleme în ceea ce priveşte integritatea şi profesionalismul ei.

De asemenea, Firea a mai subliniat faptul că nu a fost ”niciodată de acord” ca o persoană să răspundă ”pentru faptele altei persoane”.

”De regulă, eu nu am fost niciodată de acord ca o persoană să răspundă pentru faptele altei persoane, oricât ar fi de apropiată, că ar fi tată, mamă, soţ şi aşa mai departe. Înţeleg, îmi spun colegii, nici nu ştiam, că sunt divorţaţi de 4 ani de zile. Nu cred că sunt probleme în ceea ce priveşte integritatea şi profesionalismul doamnei Goleac”, a spus Firea.

Un alt candidat la Senat este Hazem Kansou, fost consilier general PNL, trecut în echipa Gabriela Firea, care a fost numit director general al Societăţii de Transport Bucureşti.

Kansou şi Cristian Olteanu sunt cei doi consilieri generali care au fost excluşi din PNL în februarie, după ce au votat bugetul Capitalei propus de PSD. Kansou l-a însoţit pe viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu la celebra conferinţă de presă din Prelungirea Ghencea, unde au încercat să-l bruieze pe Nicuşor Dan.