Preşedintele director general al BRD – Groupe Société Générale (BRD), Patrick Gelin, se va retrage, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la conducerea instituþiei de credit, iar acţionarii sunt convocaţi pentru alegerea unui nou administrator.

„Domnul Patrick Gelin a renunţat la mandatul de membru în Consiliul de Administraţie şi la funcţia de preşedinte director general al BRD – Groupe Société Générale ca urmare a deciziei personale, în deplin acord cu conducerea Grupului Société Générale, de a se retrage din activitatea profesională după 40 de ani de carieră în cadrul Grupului Société Générale”, se arată într-un comunicat al băncii transmis miercuri Bursei.

Pe 14 decembrie se va alege noul administrator

Acţionarii instituţiei de credit au fost convocaţi pe 14 decembrie pentru a alege un nou administrator în locul lui Gelin, începând cu 1 ianuarie 2010, pentru un mandat de patru ani, candidatul propus aprobării AGA fiind Guy Marie Charles Poupet.

BRD, cea de-a doua instituţie de credit din România, a înregistrat după primele nouă luni un profit net de 660,2 milioane de lei, în scădere cu 19%, ca urmare a creşterii provizioanelor de aproape trei ori, la 673 milioane lei (159 milioane euro). În acelaşi interval, activele băncii au scăzut cu 2,7%, la 47,9 miliarde lei (11,4 miliarde euro), faţă de valoarea de la finele anului trecut, de 49,2 miliarde lei.

Potrivit celor mai recente raportări, Societe Generale deţine 59,28% din acţiunile BRD, iar cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au fiecare aproape câte 5% din titlurile băncii.

Acţiunile BRD au închis şedinţa bursieră de marţi în stangare la 13 lei pe unitate. La acest preţ instituţia de credit are o capitalizare de 9,05 miliarde de lei.

SURSA:Mediafax

Te-ar putea interesa și: