O nouă forță pe scena politică din România

O nouă forță pe scena politică din România! Sâmbătă, 9 decembrie 2023, Partidul Ecologist Român a semnat un protocol de alianță cu Partidul Verde. Cele două partide politice de orientare verde – ecologistă își unesc forțele! Cele două își propun ca prin această alianță să ajungă în Parlamentul României, în Parlamentul European și în consiile locale. Planulor lor este ca, prin politici publice, să transpusă cerințele ONG-urile și persoanelor care își doresc un mediu înconjurător mai bun.

Florin Secară, președintele executiv al Partidului Ecologist Român, a vorbit despre alianța politică. Partidul Ecologist Român și Partidul Verde au format alinața politică „AER pentru România”. „AER pentru România” are ca scop promovarea tinerilor și a unui mod de viață curat, evitând impactul schimbărilor climatice. Ea susține neutralitatea climatică. Măsurile necesare pentru a atinge acest obiectiv trebuie să abordeze și problemele economice.

„Trăim un moment istoric, un moment în care două partide principale de pe segmentul ECO și Green se reunesc pentru a forma un pol Verde – Ecologit. Este vorba despre PER și Verzii. Am participat la semnarea protocolului AER pentru România. Alianța AER pentru România își dorește foarte mult să promoveze tinerii și un mod de viață curat, să nu fim afectați de schimbările climatice.

Credem în neutralitate climatică, credem că toate măsurile care trebuiesc luate pentru a ajunge la această neutralitate climatică trebuie să avem grijă și de problemele sociale și economice. Nu putem închide o mină peste noapte, nu putem transforma o mașină cu motor termic în electric peste noapte.

Avem în plan să ajunge în Parlamentul European, în Parlamentul României, în consiliile locale astfel încăt să transpunem în politici publice tot ceea ce susțin ONG-urile și persoanele publice care sunt dedicate și au dragoste pentru mediul înconjurător”, a spus, sâmbătă, Florin Secară.

Despre Partidul Ecologist Român și Partidul Verde

Fondat la data de 16 ianuarie 1990, Partidul Ecologist Român reprezintă o entitate politică din România. Este membru al Alianței AER pentru România.

Partidul Verde, cunoscut și sub numele de „Verzii”, este  o formațiune politică cu orientare ecologistă din România. Partidul Verde este singura entitate politică din România care este membră a Verzilor Europeni, fiind reprezentată integral în cadrul European Green Party prin Grupul Verzilor din Parlamentul European. Partidul Verde din România deține un vot în Consiliul EGP, organul extins de conducere al Verzilor Europeni, care se reunește de două ori pe an. Această poziție conferă partidului un rol activ în procesele decizionale ale mișcării ecologiste europene.