”Suntem în măsură să zburăm. Ne putem vedea, asculta şi vorbi de la un capăt la altul al lumii. Şi totuşi forţa gravitaţiei care ne trage în jos este puternică. Alături de capacităţile noastre nu a crescut numai binele, ci şi posibilităţile răului”, le-a spus Suveranul Pontif credincioşilor, adăugând: ”Nu întotdeauna marile cuceriri ale tehnicii ne fac liberi şi sunt elemente de progres al omenirii. Şi limitele noastre au rămas: este suficient să ne gândim la catrastofele care au lovit în aceste luni şi continuă să lovească omenirea”.

Ceremonia solemnă a început cu o procesiune de cardinali, episcopi, preoţi şi credincioşi având în mână ramuri de măslini, în timp ce Papa Benedict al XVI-lea şi-a făcut intrarea la bordul papamobilului, în veşminte liturgice roşii – simbolul vieţii – binecuvântând mulţimea.

Suveranul Pontif a celebrat slujba atât în jurul altarului cât şi aşezat pe un tron aurit, amplasat în partea superioară a scărilor bazilicii Sfântul Pteru, relatează France Presse, care aminteşte că Papa, care şi-a sărbătorit sâmbătă împlinirea vârstei de 84 de ani pare în formă bună.

SURSA: Agerpres