Tinerii din Europa sunt mult mai îngrijorați de schimbările climaticee decât de actuala pandemie, arată sondajul comandat de Biroul European de Mediu (EEB), conform StraitsTimes.

Aproape jumătate dintre respondenții la sondajul efectuat printre aproximativ 22.000 de tineri din 23 de țări europene au declarat că încălzirea globală este printre cele mai grave probleme ale umanității.

Pe locul al doilea la capitolul „probleme” se află degradarea mediului înconjurător, 44% dintre cei chestionați fiind preocupați de asta. Doar 36% dintre cei chestionați au spus că se tem de răspândirea unor boli infecțioase și a sărăciei.

Biroul European de Mediu (EEB), o rețea de grupuri ecologice care a comandat sondajul, spune că rezultatele sugerează că tinerii au o viziune clară asupra provocărilor globale pe termen lung.

“Într-o perioadă în care lumea se află în criza unei pandemii globale și a unei crize socioeconomice, acest lucru este remarcabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al EEB, Khaled Diab.

Sondajul Ipsos efectuat online în perioada octombrie-noiembrie 2020 a constatat că peste 8 persoane din 10, cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani, au declarat că sunt destul de, foarte sau extrem de îngrijorate de schimbările climatice. Doar 3% dintre intervievați au declarat că nu sunt deloc îngrijorați, în timp ce 8% au spus că nu cred în schimbările climatice.