Este panică maximă în Brazilia după ultimele informații din America de Sud. Băiatul cel mare al șefului statului a fost descoperit pozitiv la testul de coronavirus.

Panică în Brazilia!

Senatorul brazilian Flavio Bolsonaro, fiul cel mare al preşedintelui Jair Bolsonaro, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Totul a devenit oficial după ce a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt a senatorului, relatează marţi Reuters.

Flavio nu are simptome de COVID-19 şi este acasă, a afirmat purtătorul de cuvânt, adăugând că senatorul a început să ia clorochină şi azitromicină ca parte a unui tratament împotriva virusului.

Preşedintele Bolsonaro este un mare susţinător al clorochinei, un medicament utilizat pentru tratarea malariei, în pofida lipsei de dovezi solide care să indice că are efect împotriva bolii COVID-19.

Bolsonaro însuşi a fost infectat cu noul coronavirus, precum şi soţia lui Michelle Bolsonaro şi fiul lor cel mic, Jair Renan, conform Agerpres.

Vestea aceasta vine la mai puțin de 24 de ore după ce preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a ameninţat cu bătaia un jurnalist care l-a întrebat despre cecuri de 22.000 de dolari pe care le-ar fi primit soţia sa din partea unui apropiat al familiei lor, aflat în centrul unei afaceri de presupusă deturnare de salarii, scrie AFP.

„Vrei să te lovesc peste gură?”, a răspuns preşedintele de extremă dreaptă la o întrebare pusă de jurnalist de la cotidianul O Globo cu privire la informaţii din presă legate de Michelle Bolsonaro şi un fost consilier al fiului său Flavio.

Jair Bolsonaro, care s-a exprimat în timp ce vizita catedrala romano-catolică din Brasilia, a fost abordat de jurnaliştii prezenţi în legătură cu această ameninţare, dar a aplecat fără să facă alte comentarii.

Ameninţarea lansată de şeful statului, cunoscut pentru limbajul său direct şi declaraţiile polemice, a fost imediat denunţată de redacţia publicaţiei O Globo care a subliniat într-un comunicat că jurnalistul îşi făcea meseria.

„O asemenea intimidare arată că Jair Bolsonaro nu respectă datoria oricărui funcţionar public, indiferent de funcţia sa, de a răspunde la întrebările populaţiei”, a scris cotidianul.