Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi s-a declarat în favoarea unui venit minim garantat, în cazul în care distribuirea unor ajutoare în înfruntarea pandemiei noului coronavirus se dovedeşte ineficientă, scrie news.ro.

O idee bună

”Să ne uităm la ceea ce funcţionează, la ceea ce este operaţional şi la ceea ce necesită un examen”, a îndemnat ea. ”S-a sugerat un venit minim garantat. Această idee merită, în prezent, să fie luată în consideraţie? Poate, pentru că foarte mulţi oameni, în afară de micile întreprinderi şi persoanele angajate de acestea (…) pot, de asemenea, să aibă nevoie de ajutor”, a declarat Pelosi într-un interviu acordat postului MSNBC.

Cine e Nancy Pelosi

Nancy Pelosi este prima femeie, primul californian și primul italian american din istoria Statelor Unite care deține funcția de președinte al Camerei Reprezentanților. Ca atare, Pelosi este cea de-a treia persoană în ordinea actuală a succesiunii din Statele Unite. Nici o altă femeie în istoria politică anterioară a Statelor Unite de 230 de ani (1776 – 2006) nu a fost atât de aproape de președinția țării.