Autoritatea Electorală Permanentă – AEP propune un proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale, pe fondul numeroaselor incertitudini legate de epidemia de coronavirus din România.

Astfel, AEP a transmis joi către Președinte, Premier și președinții celor două camere ale Parlamentului o propunere pentru modificarea Codului administrativ, prin care se cere  prelungirea mandatelor actualilor aleși locali.

Prelungirea mandatelor actualilor edili

Măsura se dorește a veni în întâmpinarea posibilei amânări a alegerilor locale care trebuiau să aibă loc la finalul lunii iunie, arată romaniacurata.ro.

Proiectul propus modifică Codul administrativ astfel încât mandatele primarilor, președinților consiliilor județene și ale consilierilor locali și județeni să fie prelungite de drept pe durata stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgență până la depunerea jurământului de către noii aleși.

Totodată, alegerile pentru fiecare dintre aceste funcții urmează să fie organizate în cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgență, arată proiectul Autorității Electorale Permanente.