Este vorba despre primul deces al unei persoane cu boală autoimună, în vârstă de 49 de ani.

Se pare că bărbatul a fost plimbat între spitale, deși era diagnosticat cu pneumonie acută.

Nu este prima persoană care încetează din viață la o astfel de vârstă. Un alt pacient, de 45 de ani, a murit în ambulanţă.

„Primul deces al unei persoane cu boală autoimună (poliartrită reumatoidă, tocmai cea al cărei medicament, Tocilizumab, a fost folosit ca tratament pentru COVID-19, ce ironie!). 49 de ani. Plimbat între spitale, deşi diagnosticat cu pneumonie acută. Despre asta este vorba. Atunci când spuneţi că e boala care “rade moşii”, mai gândiţi-vă. Ah, şi nici măcar nu e cel mai tânăr. Un alt pacient, de 45 de ani, a murit în ambulanţă. #22 Între timp, la Budapesta, secretarul I al Ambasadei Marii Britanii a murit şi el. Avea 37 de ani”, a reacționat o persoană pe facebook.

În Franța pe de altă parte, situația este mai gravă. O fată în vârstă de doar 16 ani a decedat după câteva zile la Terapie Intensivă, din cauza coronavirusului.

Cu excepţia fetei în vârstă de 16 ani, se pare că în regiunea pariziană, 34% dintre persoanele aflate la Terapie Intensivă au vârste mai mici de 60 de ani.

Două decese la doar 37 de ani

De asemenea, în Budapesta, secretarul I al Ambasadei Marii Britanii a încetat din viață la doar 37 de ani.

Chiar și în China printre primele persoane decedate s-a numărat și un medic fără alte boli, în vârstă de 37 de ani.

Bilanțul mondial al numărului de persoane decedate din cauza epidemiei de coronavirus a ajuns joi seară la  23.000 de morți.