Premierul Ludovic Orban este de părere moțiunea de cenzură pregătită de PSD este ”un gest de iresponsabilitate”, iar social democrații nu fac altceva decât să continue să trăiască în trecut.

În opinia acestuia, Guvernul gestionează cu profesionalism criza sanitară și criza economică, remarcând că există un trend de scădere a numărului de infectări cu noul coronavirus.

”Socoteala de acasă știți că nu se potrivește cu socoteala din teren. După părerea mea, moțiunea de cenzură este un act de iresponsabilitate a PSD, să încerci să dai jos un Guvern care gestionează cu profesionalism criza sanitară și criza economică, este împotriva interesului României.

Mi se pare un gest iresponsabil, lipsit de logică și împotriva interesului Românei. Gândiți-vă că Executivul pe care îl conduc pregătește măsurile de relansare economică, pregătim toate programele pentru atragerea de fonduri europene, acest Guvern pregătește cu minuțiozitate redeschiderea școlilor, acest Guvern luptă cu toate armele împotriva virusului și de când Guvernul are la dispoziție toate pârghiile se vede și o stopare a răspândirii virusului, chiar un trend de scădere în ultimele 4 zile.”, a spus Ludovic Orban.

Plângerea penală nu ne sperie

În ceea ce privește plângerea penală depusă de PSD la DNA, privind racolarea primarilor către PNL, premierul Orban susține că liberalii nu sunt speriați de această plângere.

Totodată, acesta a precizat că este ”jenantă” ultima mișcare făcută de PSD.

„Bazaconii! Nu ne este teamă de o plângere penală. DNA ar trebui să fie foarte ocupat cu multiplele furăciuni care au fost și sunt făcute în continuare de PSD. (…) Mi se pare jenant din partea PSD să vorbească despre acest subiect. (…) Mai degrabă în județele conduse de PSD miroase a presiune pusă asupra primarilor”, a spus Ludovic Orban.

Reacția premierului Orban survine după ce social democrații  au depus o plângere penală la DNA, în care acuză trei liberali din Guvern de constituirea unui „grup infracțional organizat” și „folosirea influenței pentru obținerea de foloase necuvenite”.

Cei vizați de plângerea penală sunt: ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, și consilierul de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului, Virgil Guran.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea