Liderul PNL, Ludovic Orban, s-a dezlănțuit miercuri, la Parlament, în fața reprezentanților presei, după ce Ion Ștefan, ministrul propus al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în guvernul liberal desemnat, a fost respins în comisiile parlamentare.

”Nu accept evaluarea pe care o face PSD- ul unui ministru propus de mine. A fost un vot politic și totul arată că a fost un scenariu prestabilit. Nu accept ca Olguța Vasilescu și Stănescu -Mitralieră să evalueze capacitatea unui ministru din echipa mea de a face reformele pe care le-am prezentat”, a declarat Ludovic Orban.

”Domnul deputat Ștefan, care este candidat la funcția de ministru, e un om care a pus pe picioare de la firul ierbii o afacere care a generat locuri de muncă, a plătit taxe și impozite la bugetul local”, a mai spus premierul desemnat.

”Pregătirea programului, toate ideile pe care le-a prezentat, capacitatea de a îndeplini obiectivele în programul de guvernare, am încredere deplină în domnia sa. Faptul că a fost emoționat – are o experiență cu oamenii, nu cu reprezentanții PSD, care sunt disperați că la Ministerul Dezvoltării va fi un om corect”, a adăugat el, arătând că ”veți vedea că votul de învestitură din plen este determinat atât de discuțiile cu partenerii de guvernare cât și de cele cu alți parlametari”.

În ceea ce privește acuzele de evaziune fiscală, care i-au aduse lui Ion Ștefan, Orban a ținut să precizeze că:

”Recepția lucrării și stabilirea valorii de impozitare trebuie să o facă primăria. M-a făcut să mă gândesc dacă nu cumva această situație există în foarte multe cazuri în Focșani pentru că primăria nu și-a făcut treaba. Domnul deputat Ștefan și-a plătit toate impozitele pe care i le-a solicitat Primăria”, spus precizat Orban.