Având în vedere creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri de coronavirus din România, premierul Ludovic Orban a fost întreabt în ce val al pandemiei se află în prezent țara nostră.

Acesta a declarat că nu se pricepe ”la valuri”, însă indiferent de acest aspect, toți cetățenii țării trebuie să respecte măsurile sanitare impuse de autorități cum ar fi purtarea obligatorie a măștii, igiena, dar și păstrarea distanțării sociale.

“Nu mă pricep la valuri. Indiferent că suntem în valul unu, că suntem în valul doi singura formă de protejare care funcţionează indiferent unde suntem este aceea să respectăm măsurile de protecţie sanitară: portul măştii, igiena, spălatul mâinilor, dezinfecţia, păstrarea distanţei, evitarea efuziunilor afective, apropierilor în relaţii”, a declarat Ludovic Orban.

În ce val se află România?

De cealaltă parte,  în cadrul unui alt eveniment desfăşurat tot în judeţul Cluj, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a afirmat că ţara noastră se află în a doua fază a primului val.

“Nu suntem în val doi, suntem în a doua fază a primului val. Sper că respectarea precauţiilor ne vor păstra pe o pantă descendentă”, a afirmat Nelu Tătaru.

În ceea ce privește evoluția pandemiei din România, aceasta este destul de îngrijorătoare. Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 114.648 marţi, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 1.059 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin