„Ne aflăm pe amplasamentul viitorului spital regional de Urgenţă Cluj. Unul din cele trei spitale pe care Guvernul Ludovic Orban a aprobat îndicatorii tehnico-economici şi s-a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării şi au şi avizul Comisiei Europene. Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pe 5 mai, pe 22 iunie a obţinut şi avizul Comisiei Europene. Pe 17 iulie s-au deschis licitaţiile pentru proiecte, aflându-se în acest moment la verificarea documentaţiei unice de achiziţii europene precum şi la evaluarea proiectelor”, a transmis Nelu Tătaru.

Date tehnice despre Spitalul Regional de Urgenţă Cluj din comuna Floreşti

Conform celor transmise de către ministrul Sănătății, Spitalul Regional Cluj va avea cinci etaje şi va beneficia şi de heliport.

Spitalul Judeţean Regional de Urgenţă Cluj este un spital cu o suprafaţă totală de 151 de mii de metri pătraţi, cu o suprafaţă utilă de 70.000 de metri pătraţi şi cu amprentă la sol de 28.800 de metri pătraţi. Este un spital care va deservi toată patologia, este un spital cu 849 de paturi, 744 de paturi pentru spitalizare acuţi, 105 paturi pentru situaţii şi pentru structuri critice. Tot în acest spital vom regăsi 60 de paturi pentru Unitatea de Primire Urgenţe, 70 de cabinete pentru ambulatoriu, 15 cabinete şi paturi pentru spitalizarea de zi pentru specialităţile chirurgicale, 12 paturi pentru specialităţile medicale cu internare de zi.

Acest spital va avea parter, subsol şi cinci etaje. La subsol vom avea cele necesare gospodăriei, spălătorie, dezinfectări şi alte utilităţi. La parter şi etajul 1 se vor întinde tot ce înseamnă investigaţii, diagnosti, tratament precum şi tratamentele de ambulatoriu. Tot în acest spital la aceste niveluri vom avea şi activitatea didactică, Spitalul Judeţean de Urgenţă Regional Cluj va fi şi spital în care se vor desfăşura activităţi didactice. Spitalizarea pentru acuţi se va găsi în cele trei turnuri, celelalte investigaţii se vor face în acea suprafaţă de  la etajul 1 şi parter. Tot aici vom avea şi heliportul”, a adăugat Nelu Tătaru.

Sursă foto: INQUAM/Sabin Cîrstoveanu.