Ludovic Orban vs. Florin Cîțu! Șeful PNL spune lucrurilor pe nume: Nu mi-e teamă de nimic

Ludovic Orban a transmis informațiile respective în contextul în care a fost întrebat dacă se teme de o eventuală confruntare cu Florin Cîţu pentru conducerea PNL.

„Tot abordaţi acest subiect. Mie nu mi-e teamă de nimic. Cunosc foarte bine partidul, cunosc foarte bine situaţia în care ne găsim, în momentul în care am luat decizia să mai candidez pentru un mandat am făcut-o în deplină cunoştinţă de cauză şi dacă o să apară concurenţi pentru această poziţie, este democraţie, orice om poate să candideze, să vină cu o viziune, cu un program şi, până la urmă, membrii PNL sunt aceia care hotărăsc cine să conducă partidul”, a declarat vineri Ludovic Orban, la Petreşti, la inaugurarea fabricii Iveco Defence Vehicles, care va asambla autocamioane pentru Armata Română.

Care este relația dintre cei doi?

Totodată, Orban a mai fost întrebat şi despre relaţia pe care o are acum cu premierul.

„În relaţii foarte bune. Chiar dacă de patru luni se încearcă să apară, ba pe surse, ba pe alte tipuri manipulatorii să se lanseze informaţii despre: unu, candidatura lui Florin Cîţu la şefia partidului, domnul Cîţu nu a anunţat până acum că va candida, cu toate acestea am fost întrebat de 200 de ori dacă mă tem de el sau ce părere am de candidatura domnului Cîţu. Nu-mi place să dau declaraţii decât pe certitudini, nu pe supoziţii”, a completat liderul PNL.

Acesta a vorbit şi despre momentul organizării congresului PNL. Întrebat dacă va avea loc în această toamnă, a răspuns că organizarea evenimentului depinde de situaţia epidemiologică.

„Dacă ne va permite situaţia epidemiologică, va avea loc congresul. Prevederile statutare le-am explicat, spun că în anul de după alegerile parlamentare se organizează alegeri în tot partidul. Alegeri întâi în organizaţiile locale (…), sunt urmate de conferinţele judeţene şi apoi congresul. Dacă situaţia epidemiologică ne va permite să organizăm toate aceste… vă daţi seama, e un festival al democraţiei în care se aleg toţi liderii locali, judeţeni şi naţionali”, a mai spus Orban.