Ilie Bolojan, desemnat candidatul PNL pentru președinția CJ Bihor

Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, a fost desemnat oficial, joi, candidatul formațiunii pentru președinția Consiliului Județean Bihor. În paralel, Florin Birta va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Oradea.

Anunțul oficial a fost făcut în urma ședinței Colegiului Director Județean al PNL Bihor, desfășurată pe 25 aprilie. Într-un comunicat de presă emis de PNL Bihor, s-a precizat că Ilie Bolojan și Florin Birta au fost desemnați oficial ca și candidați la alegerile locale din 9 iunie.

Potrivit comunicatului, listele de candidați pentru Consiliul Județean Bihor și pentru Consiliul Local al municipiului Oradea vor fi anunțate în zilele următoare.

Ilie Bolojan, lider al PNL Bihor, a obținut primul mandat de președinte al Consiliului Județean în 2020, după ce a deținut funcția de primar al municipiului Oradea timp de trei mandate. La rândul său, liberalul Florin Birta va intra în cursa pentru al doilea mandat de primar al Oradei.

ilie bolojan nicolae ciuca
SURSA FOTO: Facebook – Nicolae Ciucă

Liderii PNL au fost prezenți sâmbătă la Oradea

Liderii liberali au participat weekendul trecut la evenimentul aniversar intitulat „105 ani de la instaurarea administrației românești în județul Bihor și în Oradea”. Nicolae Ciucă și Lucian Bode au fost alături de Ilie Bolojan și Florin Birta la sărbătoarea bihorenilor.

Evenimentul a avut loc în contextul în care sunt peste 100 de ani de administrație românească în Bihor și peste 20 de ani de când PNL a preluat conducerea orașului.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a transmis că marcarea a 105 ani de la intrarea Armatei Române în Oradea și eliberarea sa de sub tiranie reprezintă o ocazie de a ne reaminti și de a cinsti sacrificiile și luptele înaintașilor noștri, care au contribuit la construirea unei Românii unite și puternice.

El a subliniat că Armata a fost întotdeauna în slujba poporului, exprimându-și recunoștința față de devotamentul militarilor față de națiune și spiritul lor de sacrificiu. Ca om politic, el a menționat că trebuie să continue să fie în slujba oamenilor.

Referindu-se la Oradea și județul Bihor, a subliniat că acestea sunt exemple de succes în România, evidențiind eficiența administrațiilor locale în serviciul cetățenilor și implementarea unei viziuni liberale.

„Oradea și județul Bihor sunt exemple că și în România „se poate”. Aici, administrațiile locale au demonstrat că pot servi cetățeanul în mod eficient și au implementat viziunea liberală, bazată pe investiții și pe priceperea de a atrage fonduri europene”, transmitea liderul PNL, Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.