Astfel, Ludovic Orban a declarat că şeful de la Finanţe era ocupat cu rectificarea bugetară şi probabil acesta a fost motivul pentru care nu a avut timp să se ocupe şi de proiectul şomajului tehnic.

„Domnul ministru al Finanțelor era ocupat cu ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară, proiect pe care l-a înaintat în guvern și pe care l-am aprobat. În acest proiect era vitală rectificarea, motiv pentru care în decretul președintelui Iohannis a fost prevăzută rectificarea bugetară pentru a suplimenta cheltuielile pentru Sănătate care erau absolut necesare pentru a face față nevoilor de întărire a sistemului de sănătate și tuturor celorlalte categorii de cheltuieli, fie cu carantina, fie cu izolarea la domiciliu, fie cu achiziția de echipamente”, a declarat Orban la Digi24.

Cresc cheltuielile

 

Totodată, premierul a adăugat că există o creștere a cheltuielilor pe zona Apărării și Ordinii Publice.

„Au crescut și cheltuielile pe zona Apărării și Ordinii Publice și am crescut alocările pe zona Ministerului Muncii pentru a plăti șomajul tehnic. Avem solicitări pentru peste 550.000 de angajați.

Am supliment cu 10 miliarde până la 15 miliarde plafonul pentru care garantăm și subvenționăm dobânda pentru creditele pentru IMM pentru capitalul de lucru sau de investiții. Practic am modelat bugetul după necesitățile generate de apariția acestei epidemii”, a spus adăugat Orban.