Premierul Ludovic Orban a explicat sâmbătă că există mari probleme în mai multe spații din țară. Printre ele se numără terasele, benzinăriile și în special cluburile de noapte.

Potrivit premierului, în cazul benzinăriilor, personalul angajat trebuie să ia măsuri drastice, deoarece există un risc foarte mare de infectare cu noul coronavirus, având în vedere că cetățenii români evită purtarea măștilor de protecție în interior.

”În ceea ce privește alte servicii de alimentație publică, să știți că avem probleme. Sunt foarte multe terase unde nu se respectă regulile, unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar patronilor nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru respectarea regulilor.

Să știți că și în benzinării avem probleme, în special în benzinăriile de pe drumuri care duc spre destinații de vacanță și asta nu v-o spun din auzite, v-o spun din experiența proprie. Oamenii aliementează și dacă n-au mască sunt lăsați, evident, să plătească.

Asta nu este acceptabil, iar benzinăriile trebuie să găsească soluții în așa fel încât și cei care nu au mască să aibă posibilitatea de a-și achiziționa o mască înainte să intre în spațiu închis. Nu mai vorbesc de alte activități în benzinării, unde se stă la coadă și dacă ai pe cineva fără mască riscă să infecteze foarte mulți oameni”, a spus Orban.

Se închid cluburile?

Totodată, premierul a mai precizat că în opinia sa, cluburile trebuie închise până în ora 23.00, deoarece există riscuri extrem de mari. În opinia premierului, aceste măsuri nu sunt foarte stricte, deoarece au fost luate și în alte țări pentru a limita răspândirea virusului ucigaș.

”În cluburi avem din nou probleme. Sunt unele cluburi care nu respectă nicio regulă, părerea mea este că ar trebui închise și aici va trebui să ne gândim foarte bine dacă nu luăm noi niște măsuri, care au fost luate și în alte țări, ca după ora 22.00 sau 23.00 să se închidă aceste tipuri de activități”, a mai spus Ludovic Orban.