Ludovic Orban a transmis că liberalii vor depune listele cu semnături în data de 20 octombrie, în timp ce listele cu candidați vor fi depuse în data de 21 octombrie.

„Preşedintele partidului candidează în Bucureşti”, a subliniat premierul, după o şedinţă a conducerii PNL.

Respectarea riguroasă a normelor de protecţie sanitară pe parcursul campaniei

„Am hotărât pe data de 20 data depunerii semnăturilor pentru susţinerea candidaţilor PNL în alegerile parlamentare şi după depunerea semnăturilor la Biroul Electoral Central va urma pe 20 după-amiază şi 21 octombrie depunerea listelor de candidaţi în fiecare circumscripţie electorală. Am stabilit şi alte detalii legate de graficul de campanie, de evenimentele pe care vrem să le organizăm în campanie şi am discutat despre respectarea riguroasă a normelor de protecţie sanitară pe parcursul campaniei”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Orban a adăugat că miniştrii au o şansă reală de a fi pe lista la parlamentare.

„Când vom primi listele din partea fiecărei organizaţii judeţene validate în Colegiul Director judeţean vom şti exact cine candidează. Cu siguranţă orice ministru care doreşte să candideze mai ales după activitatea depusă are o şansă reală reală de a fi pe listă”, a spus acesta.

Peşedintele PNL a vorbit și despre miniştrii tehnocraţi. Conform acestuia, va susţine candidatura acestora la parlamentare „în măsura în care vor dori să candideze”. Legat de Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, Orban a subliniat că aceștia vor fi cu siguranță pe liste.

„Să ne aducem aminte că Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Mircea Banias au venit într-un moment decisiv în care fără nicio explicaţie liderul Pro România a decis să nu sprijine Guvernul şi voturile lor au fost decisive într-un moment extrem de important pentru România având o contribuţie extrem de importantă la învestirea Guvernului”, a transmis premierul, adăugând că liberalii analizează trei variante pentru funcţia de ministru al Mediului, în contextul alegerii lui Costel Alexe în funcţia de preşedinte al CJ Iaşi.

Președintele PNL a mai spus că, în contextul în care regulile de protecție sunt respectate, derularea campaniei şi a votului la parlamentare nu constituie un risc suplimentar de infectare cu COVID-19.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin