Surse liberale au declarat pentru News.ro că premierul Ludovic Orban ar urma să fie cel care deschide lista candidaților PNL la Camera Deputaților. Veștile noi nu se opresc aici. Potrivit surselor citate, ministrul de la Finanțe, Florin Cîțu ar fi cel care va deschide lista candidaților de la Senat.

Totodată se pare că printre candidaţi s-ar putea regăsi şi alţi membri ai Guvernului, cât şi candidaţii la sectoare, Adrian Moraru şi Cristian Băcanu, au adăugat sursele citate.

Mai exact, printre numele vehiculate pe lista candidaţilor PNL mai sunt Monica Anisie, Sebastian Burduja, Violeta Alexadru, Pavel Popescu, Sorin Cîmpeanu sau Daniel Constantin, ultimii doi veniţi în partid de la Pro România.

În același timp, există o serie de discuții în interiorul partidului ca pe listă să fie şi Adrian Moraru candidatul PNL care a pierdut la Sector 3 şi Cristian Băcanu care a pierdut competiţia la Sectorul 5 la alegerile locale din 27 septembrie, au mai spus sursele menţionate.

Lista încă nu a fost finalizată

De menționat este faptul că, până în prezent, PNL încă nu a finalizat lista candidaţilor la alegerile parlamentare din 6 decembrie, urmând să mai existe discuţii în acest sens şi zilele ce vin.

În schimb, Biroul Executiv al PNL a decis luni lista candidaţilor din Diaspora la parlamentare, iar secretarul general al formaţiunii, Robert Sighiartău, a precizat că, până în 18 octombrie, se intenţionează validarea tuturor candidaturilor.

În ceea ce privește lista PNL pentru Diaspora, aceasta este compusă, la Senat, din Viorel Badea şi Rareş Burlacu, iar la Camera Deputaţilor din Valentin Fagărăşian (Italia), Toader Ciuta (Irlanda) Radu Lupu (Italia) şi Mihăiţă Dohotar (Grecia).

Rămâne de văzut dacă într-adevăr planul premierului Ludovic Orban și al ministrului de la Finanțe, Florin Cîțu va fi concretizat odată cu publicarea listei candidaților PNL atât la Senat cât și la Camera Deputaților.

Sursă foto: INQUAM/Cornel Putan