Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că liberalii vor discuta „individual” cu toţi parlamentarii pe tema moţiunii de cenzură pentru a-şi prezenta punctul de vedere, subliniind că, politic, „cu PSD nu avem ce discuta”. Orban a precizat că în acest moment Guvernul este preocupat de începerea noului an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus, dar și acordul de parteneriat cu Uniunea Europeană în privința bugetului pe 2021-2027.

„Noi vom discuta individual cu toţi parlamentarii, politic, cu PSD nu avem ce discuta, vom discuta individual cu toţi parlamentarii pentru a ne prezenta care este punctul nostru de vedere. (…) Suntem în discuţii, în negocieri cu formaţiunile, normal, cu care am avut înţelegeri de-a lungul timpului şi, de asemenea, negocieri individuale cu toţi parlamentarii. (…) Suntem cu 3 luni de zile înainte de alegerile parlamentare, românii hotărăsc cine va conduce România. În această perioadă Guvernul este implicat în lupta contra epidemiei (…), de asemenea, trebuie să pregătim şi pregătim începerea anului şcolar, elaborăm poziţia Guvernului privitoare la Acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul UE 2021-2027 (…) Obiectivul nostru este să nu treacă această moţiune”, a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul PNL.

Întrebat dacă există șanse să treacă moțiunea de cenzură, Ludovic Orban a declarat: „Vom vedea când se va vota”. El a mai adăugat că personal nu va poarta negocieri. „În calitate de premier sunt foarte ocupat”, a explicat el.

Pe de altă parte, Orban i-a criticat iar pe cei din PSD și consideră că depunerea moțiunii este un gest iresponsabil: „Să vii să depui o moţiune de cenzură cu 3 luni înainte de alegeri mi se pare un gest lipsit complet de responsabilitate, un gest politicianist”.

„Somez din nou PSD să nu-şi bată joc de democraţie, să nu-şi bată joc de România şi să oprească procedura moţiunii până la decizia Curţii Constituţionale”, a transmis Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea