Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că Guvernul şi Ministerul Mediului vor susţine proiectele Primăriei Capitalei privind asigurarea unui mediu sănătos, astfel încât bucureştenii să aibă „un oraş curat”.

Potrivit acestuia, reducerea poluării este unul dintre factorii cheie a acestor proiecte, deoarece toți românii merită să trăiască într-un ”mediu sănătos.

„Am ţinut să fiu prezent la prima discuţie serioasă dintre domnul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi echipa de conducere a Ministerului Mediului pentru a garanta susţinerea de către Ministerul Mediului şi de către Guvern a tuturor proiectelor Primăriei Capitalei pentru a asigura un mediu sănătos, pentru a reduce poluarea, pentru a lua măsurile necesare pentru ca bucureştenii să aibă parte de un oraş curat”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul vizitei pe care a efectuat-o la Ministerul Mediului, alături de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

De unde vin banii pentru aceste proiecte

În același timp, premierul a vorbit și despre identificarea de fonduri pentru a susţine proiectele municipalităţii care vizează mediul. Potrivit acestuia, urmează să fie identificate mai multe resurse financiare pentru proiectele importante.

Totodată, el a mai subliniat faptul că Guvernul pe care îl conduce gagrantează adoptarea deciziei care va permite ca Primăria Capitalei să aibă ”un rol decisiv” în aplicarea programelor pentru mediu.

„În primul rând, lucrurile pentru Bucureşti vor fi făcute într-un parteneriat extrem de serios, de angajant, între Ministerul Mediului şi Primăria Capitalei. În al doilea rând, vom identifica resurse financiare pentru a putea susţine toate proiectele şi programele importante. De asemenea, vom garanta adoptarea de decizii care, într-adevăr, să permită, cu adevărat, Primăriei Capitalei să aibă un rol decisiv în aplicarea hotărâtă a programelor de mediu”, a mai adăugat premierul Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin