„Este vorba de un milion de pensii sociale. A fost o decizie destul de grea. Este maximum posibil. Orice creștere mai mare nu va putea fi susținută. Se va întoarce împotriva României și a pensionarilor. Dacă mărești mai mult bugetul se întâmplă două lucruri: toate finanțările se vor scumpi, toate companiile vor fi afectate negativ. Nu se poate susține o astfel de creștere. Mi-am iubit bunicii. Am fost tot timpul apropriat de cei care au muncit o viață și merită o viață lipsită de griji la bătrânețe. Am făcut maximul posibil”, a explicat Ludovic Orban.

Istoria majorării punctului de pensie

Ludovic Orban a explicat că o creștere a punctului de pensie trebuie să fie bine fundamentată deoarece pensiile nu mai pot fi scăzute după, chiar dacă economia nu poate susține creșterea respectivă.

„Dacă stăm și ne uitam la istoria majorării punctului de pensie, este cea mai mare. Asta în condițiile în care am reușit să ținem inflația în frâu. Sunt convins că orice om care are cât de cât o percepție asupra realității, înțelege că această majorare este sustenabilă. Dacă crești punctul de pensie mai mult decât îți permite economia, nu mai poți să scazi pensiile respective. O astfel de decizie trebuie să fie bine fundamentată”, a conchis premierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea