Ludovic Orban a anunţat că alegerile locale vor fi organizate în a doua jumătate a lunii iunie, iar alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc, în aceeaşi perioadă.

“În ceea ce priveşte alegerile locale este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 şi pe data de 7 pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie” a afirmat Ludovic Orban într-o emisiune la B1 TV.

De ce depind alegerile anticipate

Ludovic Orban a susținut că organizarea alegerilor anticipatele depinde în mare măsură de viteza cu care se derulează calendarul care să permită din punct de vedere constituţional preşedintelui României să dizolve Parlamentul şi depinde de asemenea de forma finală, a legislaţiei privind organizarea scrutinului.

“PSD-ul o să se repeadă pe OUG privind alegerile (…) Or aici să aştepţi un verdict al CCR prelungeşte dezbaterea în Parlament. Ei se vor grăbi după opinia mea să modifice. (…) Nu legăm de glie votul de judeţul în care are domiciliul. Şi deranjează, pentru că asta favorizează votul pentru populaţia activă, pentru studenţi” a explicat Ludovic Orban.

Liderul PNL crede că alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc în perioada 15 – 30 iunie.