Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu a declarat, luni, că nu s-a finalizat analiza privind subvenţionarea preţului gigacaloriei de către municipalitate în urma ultimei majorări, datele preliminare indicând “că e puţin probabil să poate fi suportată integral creşterea”.

“Este puţin probabil să putem suporta integral prin subvenţie scumpirea preţului la gigacalorie”, a spus Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a precizat că afirmaţia este valabilă având în vedere datele preliminare, în momentul de faţă specialiştii municipalităţii fiind în stadiul de analiză financiară pe acest subiect.

“În momentul în care vom finaliza analiza şi vom avea datele finale, vom anunţa populaţia despre măsurile pe care le vom lua”, a mai spus Oprescu.

Iniţial, primăria spera să nu crească preţul la populaţie 

Municipalitatea anunţa, în urmă cu o săptămână, că după ce va primi oficial decizia de majorare a preţului gigacaloriei pentru municipiul Bucureşti, primarul Sorin Oprescu va face o analiză, împreună cu RADET şi ceilalţi factori responsabili în domeniu, şi va anunţa o decizie în legătură cu eventuala creştere a subvenţionării gigacaloriei de către Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei preciza atunci că, în repetate rânduri, primarul general a asigurat bucureştenii că nu vor avea de suferit în cazul unei creşteri de preţ al gigacaloriei.

Preţurile la termocentrală au crescut cu 9%

Tarifele la energia termică livrată de ELCEN în Bucureşti şi Constanţa au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), adoptată la sfârşitul anului trecut, pe baza solicitărilor companiei.

“Noile tarife acoperă costurile curente, dar rămân în urmă pierderi de peste 550 de milioane de lei”, declara, în urmă cu o săptămână, directorul comercial al producătorului energetic, Irina Duică. Astfel, preţul din Bucureşti a fost majorat cu 9%, la 146 lei pe gigacalorie.

SURSA:Mediafax