Compania-mamă, OMV AG, a urcat 23 de poziţii în 2010, până pe poziţia 53.
O altă companie din sectorul energetic ce activează în România, ExxonMobil, a rămas în continuare lider mondial, cu venituri de peste 383 miliarde dolari în 2010.

Pe poziţia a doua pe plan global se află Chevron, companie prezentă şi ea în România, în urcare cu şapte poziţii faţă de ediţia de anul trecut. Monopolul rusesc al gazelor naturale, Gazprom, prezent în ţara noastră, a rămas pe poziţia a treia.
Anul revenirii

Potrivit analiştilor americani, anul 2010 a fost unul al revenirii în domeniul energetic, dar nu pentru toată lumea. Petrolul rămâne lider, dar au devenit mult mai clare diferenţele dintre materii prime şi diversele regiuni geografice. Companiile asiatice au fost vedetele acestui sector anul trecut, când rata de consum din Asia le-a depăşit pe cele din celelalte regiuni, indiferent că a fost vorba de cărbuni, gaze naturale, petrol sau energia electrică.

În centrul acestui consum stă una dintre cele mai mari migraţii din istorie, din zonele rurale către cele urbane. Spre exemplu, chiar dacă creşterea populaţiei a încetinit în China, circa 16 milioane de persoane se vor muta, anual, în oraşe, până în 2020, creând astfel o cerere uriaşă de energie.