Directoratul OMV propune un dividend în valoare brută de 0,031 lei/acţiune pentru anul financiar 2019, pe baza rezultatelor preliminare, precum şi a fluxului de trezorerie extins solid obţinute în 2019, conform unui raport remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

“Această propunere iniţială a fost prezentată şi Comitetului de Audit şi respectă politica actuală de dividende, aşa cum este publicata pe pagina de internet a OMV Petrom S.A”, se menţionează în raport.

Propunerea finală a Directoratului privind distribuirea de dividende pentru anul financiar 2019 va fi supusa aprobării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din aprilie 2020, ulterior aprobării de către Consiliul de Supraveghere, urmare a revizuirii de către Comitetul de Audit, scrie Agerpres.

OMV renunţă la activele din afara graniţelor ţării

Recent, OMV Petrom a demarat procesul de vânzare a câmpurilor sale de petrol şi gaze din Kazahstan, singurele sale active de peste hotare. OMV Petrom este operatorul a patru zăcăminte onshore de ţiţei aflate în producţie: Tasbulat, Turkmenoi, Aktas şi Komsomolskoye. Toate sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstan-ului, în apropierea Mării Caspice.

Termenul limită pentru depunerea de oferte este 27 martie, potrivit documentelor de vânzare consultate de Reuters, care nu oferă indicii cu privire la valoare activelor. Portofoliul de active din Kazahstan al OMV Petrom ar urma să producă aproximativ 8.000 de barili de echivalent petrol pe zi în 2020 şi conţine rezerve recuperabile de aproximativ 57 milioane barili echivalent petrol.