Românii trebuie să știe ce se va întâmpla în următoarele zile. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a făcut marele anunț.

Omul lui Klaus Iohannis a vorbi joi despre cea de a doua etapă de vaccinare. Potrivit acestuia, pentru a doua etapă a campaniei de imunizare sunt pregătite circa 310 centre, dar care vor intra efectiv în activitate abia din 18 ianuarie.

”Începând de mâine vor intra în activitate circa 310 centre la nivel național care vor avea împreună aproximativ 400 de fluxuri, adică 400 de cabinete de vaccinare, care pot să asigura circa 60 de persoane vaccinate pe punct de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță, la B1 Tv.

Toți românii trebuie să știe acest lucru

Totodată, acesta a mai precizat că începând cu data de 20 ianuarie vor fi vaccinate atât persoanele noi cât și persoanele care sunt la rapel. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, centrele sunt deja pregătite de mâine, însă vaccinare va începe de luni, 18 ianuarie.

Acesta a mai adăugat că în prezent România este peste media Europeană și totul merge în ritm european.

”Din data de 20 ianuarie vom vaccina, în pararel, persoanele care sunt la rapel și persoane noi. (…) Aceste centre de vaccinare care de mâine sunt pregătite, dar vor începe efectiv activitatea de vaccinare de luni, din data de 18 ianuarie, conform estimărilor, ar putea să asigure vaccinarea a circa 21.000 de persoane. Asta înseamnă capacitate de vaccinare. Numărul de persoane care vor fi vaccinate depinde de rata de înscriere și de programare.

Este ritmul european. Suntem peste media europeană. Procentul maxim de vaccinare a fost din 4 ianuarie până acum. Noi voiam să asigurăm pe lângă rapel și vaccinări noi.

Acest tip de modelare practic ne permite o creștere progesivă a persoanelor noi la vaccinare. În funcție de autorizări, tot acest model se va schimba. Dacă avem dozele necesare, putem ajunge la 100.000 pe zi. Treptat vom ajunge la peste 700 de centre de vaccinare”, a mai declarat Gheorghiță.