Omul lui Erdogan lansează vorbe grele la adresa premierului grec: Turcia este pe deplin pregătită

Mesut Hakki Casin, consilier pe teme de siguranță al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a lansat recent acuzații grave la adresa premierului din Grecia, Kyriakos Mitsotakis.

Turcia este pe deplin pregătită. Așteptăm în tranșee. Suntem răbdători, dar nu dormim”, a declarat acesta pentru postul CNN Türk.

De asemenea, a amintit și de războiul Greco-Turc din 1919-1922, când turcii au ucis 100.000 de civili greci în timpul retragerii forțelor grecești.

„Cum a fost și Mustafa Kemal Atatürk răbdător și apoi a dat ordin să se deschidă focul asupra grecilor, pe 26 august 1922 (…) Nu ar trebui să uite asta. De ce ne incitați, în stil american? Dacă nu ați învățat din istorie, vă vom preda din nou” , a mai spus Mesut Hakki Casin.

O navă de patrulare greacă, lovită în Marea Egee de un vas al marinei turce

Amintim că paza de coastă a Greciei a informat că una din navele sale de patrulare responsabilă cu reperarea migranţilor în Marea Egee a fost lovită uşor de un vas de patrulare al marinei turce, cu o zi înainte de întâlnirea de la Bruxelles dintre premierul grec Kyriakos Mitsotakis şi preşedintele turc Recep Tayip Erdogan.

„Duminică devreme, la est de insula Lesbos, o navă de patrulare a gărzii de coastă turce a hărţuit o navă de patrulare a pazei de coastă din Lesbos, provocând pagube uşoare”, a declarat la momentul respectiv serviciul pazei de coastă elene într-un comunicat, punctând că nimeni nu a fost rănit.

Sursă foto: Dreamstime