Scooterson este un producător de scutere electrice care utilizează tehnologii de inteligență artificială, teleoperare și conducere automată. Compania americană va încerca să obţină vizează să obțină 740.000 de euro prin platforma de investitii în startup-uri de tehnologie SeedBlink. Listarea va avea loc joi, 8 aprilie.

Fondurile vor fi utilizate de către Scooterson în următoarele 18 luni pentru campania de lansare, producţie, marketing şi vânzări.

Compania a fost fondată în California în anul 2016 de Mihnea de Vries (CEO) – un antrepenor român cu 25 de ani de experiență în tehnologie, marketing și producție video – și Deepansh Jain (CTO), un antreprenor în serie din India.

Mihnea de Vries, acum în vârstă de 51 de ani, a fondat în anul 1996 compania EuroNet, primul furnizor de internet din Arad și unul dintre primii din România.

Mihnea de Vries

Scooterson se adresează atât clienților consumer cât și segmentului de business: companiilor de food delivery, curierilor, centrelor rezidențiale de mari dimensiuni, centrelor turistice (mai ales resorturi), campusurilor universitare, parcurilor industriale, cluburilor de golf (ca alternativă pentru mașinile de golf).

Scooterson a atras până acum finanțări de 3,2 milioane de euro

“Suntem cu toții din ce în ce mai preocupați de felul în care trăim, iar modul în care ne deplasăm este adesea un punct esențial în discuțiile despre mediu, despre viața orașului, despre viață în general. Prin Scooterson ne-am dorit să dezvoltăm o soluție adaptată viitorului.

O soluție care nu înseamnă doar hardware, ci mai ales deep-tech, tehnologie bazată pe inteligență artificială, teleoperare și conducere automată”, afirmă Mihnea de Vries, co-fondator și CEO al Scooterson.

Deepansh Jain și Mihnea de Vries

Lansarea Scooterson va avea loc la sfârșitul T2 2021 după o campanie prin platforma Indiegogo. Până acum, compania a atras finanțări de 3,2 milioane de dolari pe piața americană.

“Scooterson este un startup care combină software și hardware la un nivel înalt de calitate. Este probabil singurul mod în care poate fi cucerită o piață foarte aglomerată, în special cu produse asiatice. Cu fondatorii aflați în Singapore, India și SUA, Scooterson a devenit cu adevărat o firmă multinațională, păstrându-și fibra românească la nivel de design industrial prin designerul Ionuț Predescu.

Este a doua oară după Plant An App când un startup își completează fondurile strânse pe Republic cu crowd raising pe SeedBlink. Este o mare bucurie pentru noi să putem contribui la succesul unor companii multinaționale cu ADN românesc”, afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO al SeedBlink.

Producția de scutere destinată Europei ar putea fi realizată în România

În 2021 fondatorii Scooterson se concentrează pe vânzările din Statele Unite, iar din 2022 au în plan să dezvolte compania la nivel global.

De asemenea, aceștia sunt in discuții cu o companie de pe piața locală pentru ca producția de scutere pentru Europa sa fie realizată în România.

Pentru acest an, conducerea Scooterson estimează venituri de aproximativ cinci milioane de dolari din vânzările prin Indiegogo, retail online și prin segmentul business to business. Pentru 2023, fondatorii mizează pe vânzări de până la 100 de milioane de dolari.

Sursă foto principală: Pixabay