Mai exact, potrivit OMS, pandemia de coronavirus este „departe de a se fi încheiat”, iar asta nu este cea mai proastă veste. Totodată, se pare că aceasta „chiar accelerează”.

În acest context, Organizația Mondială a Sănătății face apel la întreaga lume să acționeze imediat fără a mai aștepta un vaccin, informează Afp, Citată de agerpres.

„Mâine se împlinesc şase luni de când OMS a primit primele rapoarte despre un grup de cazuri de pneumonie cu cauză necunoscută, în China (…) Vrem cu toţii să se termine. Dar realitatea dură e că este departe de a se fi încheiat’, a declarat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online.

În România situația se agravează

În România spre exemplu, pandemia de coronavirus pare departe de a se termina, după ce în ultimele săptămâni cazurile de infectare au explodat pur și simplu. Astfel, măsurile de relaxare ar putea fi limitate pentru a limita răspândirea virusulu ucigaș/

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazuril în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie.

Umărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică

„Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm ce-a de-a patra măsură de relaxare”, spunea ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.