Întrebată dacă Statele Unite ar putea deveni noul epicentru al pandemiei, o purtătoare de cuvânt a OMS, Margaret Harris, a răspuns că ”asistăm la o accelerare foarte puternică a numărului cazurilor în Statelor Unite. Cred, deci, că au potenţialul”.

Bilanţul victimelor pandemiei la nivel mondial – 14.510 morţi în prezent – ar urma ”să crească considerabil”, pe măsura semnnalării unor noi cazuri, a apreciat Margaret Harris, potrivit Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că 85% dintre noile contaminări înregistrate în ultima zi se concentrează în Europa şi Statele Unite. “Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite”, a menţionat Margaret Harris. “SUA au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Per ansamblu, pandemia se accelerează la nivel global, se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele actuale, peste 390.000, respectiv 17.000.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut marţi, într-o postare pe Twitter, dificultăţile de procurare a materialelor medicale cruciale în contextul epidemiei, notând că “piaţa mondială … a înnebunit” şi că guvernului federal “nu îi este uşor” să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie.