Deși situaţia pandemică se îmbunătăţeşte în Europa, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat joi, într-o conferință de presă, evitarea călătoriilor internaţionale, din cauza riscului asociat cu noile variante ale coronavirusului.

„Trebuie să avem grijă pentru că ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini”, a avertizat Hans Kluge, directorul OMS Europa.

Acesta a făcut referire, în special, la noua variantă îngrijorătoare, detectată pentru prima dată în India, dar identificată în jumătate din cele aproximativ 50 de ţări din zonă.

„Vaccinurile disponibile şi aprobate în prezent sunt eficiente până acum împotriva tuturor variantelor virusului”, a asigurat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Organizația îndeamnă însă populaţia să acţioneze în continuare cu „prudenţă” împotriva Covid -19.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, săptămâna trecută că una dintre variantele indiene ale coronavirusului, care ar fi responsabilă de creșterea numărului de cazuri, a fost detectată în zeci de țări.

OMS: Al doilea an al pandemiei este mult mai mortal decât primul

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat de asemenea că al doilea an al pandemiei este mult mai mortal decât primul și că situația din India reprezintă o uriașă îngrijorare, informează Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut, vineri, 14 mai, țărilor bogate să reconsidere planurile de vaccinare a copiilor și, în schimb, să doneze dozele de vaccinuri anit-COVID-19 către schema COVAX pentru ajutorarea țărilor sărace.

„Înțeleg de ce unele țări vor să-și vaccineze copiii și adolescenții, dar în momentul de față îi îndemn să își reconsidere planurile și să doneze în schimb vaccinuri către COVAX”, a declarat șeful OMS, în timpul unei întâlniri virtuale de la Geneva.

Canada a autorizat săptămâna trecută utilizarea vaccinului anti-Covid Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, fiind prima țară din lume care a făcut acest lucru pentru această categorie de vârstă.

De asemenea, vaccinul Pfizer a fost autorizat în SUA pentru copiii cu vârsta peste 12 ani.

Sursa foto: Dreamstime