Directorul executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare, doctorul Mike Ryan, a spus că șansele sunt mai mari să câștigăm la loto, decât să scăpăm de coronavirus, daca vorbim din punct de vedere statistic.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

Avertisment cu privire la creșterea numărului de cazuri

Miercuri a avut loc o conferință în cadrul căruia oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au avertizat că numărul cazurilor grave de coronavirus începe să crească la nivel mondial.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Spania, Franța, Muntenegru, Ucraina și chiar în unele state din America.

Coronavirus a făcut prăpăd în lume

De la începutul apariției sale în orașul chinezesc Wuhan, coronavirus a făcut peste 900 de mii de decese și mai mult de 30 de milioane de contaminări la nivel mondial.

Universitatea Johns Hopkins susține că cele mai multe cazuri de coronavirus au fost înregristrate în Statele Unite ale Americii – peste 6,6 milioane, India – 5,1 milioane, Brazilia – 4,4 milioane și Rusia cara a depășit recent pragul de 1 milion de infectări.

Site-ul universității americane mai menționează că primele patru cele mai afectate țări însumează peste 17,3 milioane de cazuri.

Lista statelor cu cele mai multe cazuri înregistrate continuă cu Peru, Columbia, Mexic și Africa de Sud.

Spania, cea mai afectată țară din Europa

Potrivit Universității Hopkins, în Europa, cea mai afectată țară este Spania, cu peste 625.600 de contaminări şi 30.405 decese asociate noului coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că în Europa au fost confirmate 5 milioane de cazuri şi peste 228.000 decese, de la începutul pandemiei.

Mai multe țări europene se luptă cu o dublare a cazurilor de coronavirus în ultimele săptămâni. Numai în ultimele şapte zile au fost raportate peste 300.000 de noi contaminări.