Lia Olguța Vasilescu a lansat un nou atac la adresa guvernării PNL, în contextul ultimelor declarații ale Președintelui Klaus Iohannis.

Minciuna Președintelui

Reprezentanta PSD acuză fățiș alianța PNL -Klaus Iohannis de minciună, într-o postare publicată joi pe Facebook, prin care demontează afirmațiile Președintelui Iohannis, care a spus miercuri că social-democrații blochează guvernarea liberală prin majoritatea pe care o dețin în Parlament și de aceea e nevoie de alegeri anticipate.

Astfel, Olguța Vasilescu arată că din 465 de membri ai Parlamentului, doar 198 sunt parlamentari PSD, iar 267 de scaune parlamentare sunt deținute de alte partide.

”Ei sunt prea slabi”

”Și când suntem mai puțini ca ei părem mai puternici! Asta doar pentru că sunt ei prea slabi! Nu numărul de parlamentari îi încurcă în guvernare, ci calendarul alegerilor!”, a scris fostul ministru al Muncii.

”Decembrie e prea departe pentru ceea ce și-au propus, „să renunțe la populisme”, adică să taie. Cum creșterea pensiilor sau a salariilor ar trebui făcută în septembrie, iar creșterea alocațiilor au împins-o în iulie, vor alegeri în iunie. De ce? Ca să nu le mai dea! Simplu!”, explică Vasilescu.

”Faptul că PSD ar avea majoritate în parlament și i-ar încurca la guvernare e doar o minciună! Ce și-au propus ei să taie până acum și nu au reușit? Ca doar nu o să ne întrebăm ce și-au „dorit ei sa facă”…”, a mai scris reprezentanta PSD.

”Majoritate pesedistă”

”Trebuie să fim foarte realişti, am câştigat europarlamentarele, prezidenţialele, însă, în Parlament, sunt tot aceiaşi parlamentari care au fost aleşi în 2016. PSD-ul are un număr foarte mare de parlamentari şi PSD-ul nu doreşte să lase puterea din mână şi, atunci, este natural, în această situaţie, în care românii îşi doresc o schimbare, să purcedem cât mai repede la alegeri parlamentare”, a declarat miercuri Klaus Iohannis.

”După părarea mea, este imposibil de gestionat un an întreg cu această mare majoritate pesedistă în Parlament”, a adăugat Iohannis, în încercarea de a justifica necesitatea alegerilor anticipate.

Puteți vedea mai jos postarea Liei Olguța Vasilescu.