Este vorba despre senatorul Radu Preda, lider de grup al senatorilor Partidului Social Democrat. Acesta a anunțat marți seară că  a demisionat din PSD. Decizia de a părăsi partidul a venit după ce organizaţia de la Dolj l-a pus pe locul 11 pe lista de candidaţi a partidului pentru Camera Deputaţilor.

Anunțul a fost făcut pe pagina personală de facebook, unde Radu Preda a anunțat că a luat decizia de a se înscrie în PMP și va fi candidat pentru Senat, pe locul 1, din partea acestei formaţiuni politice.

Totodată, senatorul a subliniat faptucl că după ani de eforturi, social democrații nu au făcut altceva decât să-i ofere un ”loc la rezerve”.

„După o muncă de 14 ani în Partidul Social Democrat şi după patru ani în care am depus eforturi continue pentru a-mi face datoria cu rezultate foarte bune la Senatul României ca senator PSD de Dolj, echipa din care fac parte m-a propus candidat la Camera Deputaţilor pe locul 11, loc la rezerve. Acesta este punctul culminant al unei perioade lungi, în care am muncit mult pentru echipa PSD tot timpul în linia 1, fără compromisuri şi fără jumătăţi de măsură.

Astăzi, drumurile noastre se despart. Munca mea politică va continua din acest moment într-o echipă mică, dar care a deschis pentru mine o uşă mare. Voi fi candidatul PMP Dolj la Senatul României, pe locul 1. Rămân acelaşi om pe care deja mulţi dintre voi îl cunoaşteţi şi vă aştept alături de mine! Ar mai fi multe de spus, însă consider că nu e nici locul şi nici momentul potrivit”, a scris Radu Preda pe pagina de facebook.

Vestea demisiei a creat haos în PSD.

„Radu Preda a plecat pentru că a fost umilit în ultimul hal. Nu se poate să-l anunţi în văzul tuturor că nu are loc eligibil, să-l pui într-o postură atât de proastă. Radu Preda a fost ani de zile mâna dreaptă a Olguţei Vasilescu şi nu merita asta. Puteau să-l anunţe înainte că nu mai e loc pentru el, nu în şedinţa de partid. Toată lumea a fost şocată”, au declarat, pentru Adevărul, surse din PSD Dolj.

Cine este Radu Preda

De menționat este faptul că Radu Preda a fost, ani de zile, mâna dreaptă a Olguţei Vasilescu. Se pare că aceasta l-a cununat împreună cu fostul soţ. Din păcate însă, de când naşa s-a recăsătorit, relaţia dintre cei doi s-ar fi răcit, au declarat surse din anturajul acestora, pentru Adevărul.

Un alt lucru care ar putea da totul peste cap este că decizia ca Radu Preda să fie înlăturat din fruntea PSD ar fi aparţinut actualului soţ al Olguţei Vasilescu, Claudiu Manda, mai menționează sursele citate.

Radu Preda a activat circa zece ani în administraţia publică locală din Craiova, din partea PSD, unde a fost director al Regiei de Transport, director al Regiei Fondului Locativ, administrator public al Craiovei, iar în 2016 a fost ales senator de Dolj.

De asemenea, în perioada 01.09.2017 – 22.09.2019 a fost preşedintele Comisiei pentru cultură şi mass-media din Senatul României, iar din septembrie 2019 este lider de grup al senatorilor Partidului Social Democrat.