Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii în guvernarea PSD, critică dur Guvernul PNL pentru modul în care au adoptat ordonanţele de urgenţă în şedinţa de marţi. Ea spune că, fără avizele date de Consiliul Economic şi Social, toate ordonanţele sunt lovite de nulitate. „E ilegal tot ce ați făcut la bâlciul vostru de azi”, acuză Vasilescu.

„Dancă spune că ei au transmis ordonanțele adoptate în seara asta la Consiliul Economic Social și că cei de la CES nu le-ar fi dezbătut. Păi cum să le fi trimis, când abia în ședința de azi miniștrii își semnau avizele între ei? Iar CES nu poate lua în dezbatere OUG fără toate avizele interministeriale… De asemenea, fără avize CES, ordonanțele sunt lovite de nulitate! De când e decizie CCR, nu mai e posibil să aprobi OUG fără consultarea consiliului. Știu că nu va intereseaza, dar e ilegal tot ce ați făcut la bâlciul vostru de azi!”, scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

„Baubau sigur nu știe că și anul trecut s-au dat bani”

Social-democrata nu uită nici de ministrul său „preferat” din Guvernul Orban: Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale. „Baubau sigur nu știe că și anul trecut s-au dat bani pentru biletele de tratament ale pensionarilor”, scrie ironic Lia Olguţa Vasilescu în mesajul său. Ea spune că, în mod sigur, PSD-iştii se vor îngrozi când vor citi ordonanţele pe care Guvernul nu le-a prezentat în conferinţă.

„Chiar sunt curioasă cum au motivat miniștrii și a aprobat ministrul Justiției urgență pentru trotinete, de exemplu…

E ok că s-au speriat de scandal și nu au mai dat bani băncilor retrăgând ordonanța, dar nu e ok că după ce a redactat o OUG care l-a plasat în conflict de interese, ministrul Sănătății s-a făcut că are treaba doar că să nu o semneze.

Ca să nu uit! Poate îi spune cineva lui Dancă, pentru că Baubau sigur nu știe, că și anul trecut s-au dat bani pentru biletele de tratament ale pensionarilor. Chiar din ianuarie…

Mâine o să citim ordonanțele pe care nu le-au prezentat în conferință! Și sunt sigură că ne vom îngrozi…”, a scris Vasilescu pe pagina sa de socializare.