Olguța Vasilescu nu s-a mai putut abține. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul ministru al Muncii și-a arătat nemulțumirea față de atitudinea noului Guvern privind intershipul în România.

Mai exact, primarul Craiovei susține că premierul Florin Cîțu ”își închipuie” că el ar fi ”inventat interhispul în România”, doar pentru că a semnat invitația pentru studenți.

Totodată, Olguța Vasilescu a spus când a apărut această lege și cine a semnat-o, defapt. Potrivit fostului ministru al Muncii, legea cu pricina a apărut în anul 2018 și a fost realizată de Ministerul Muncii, atunci când era condus de social democrați.

De asemenea, chiar Olguța Vasilescu a fost cea care ar fi semnat-o.

„Câțu își închipuie că el a inventat internshipul in Romania, pentru că l-au pus la guvern să semneze invitația pentru studenți. Ghinion! Legea care a apărut in 2018 si care il reglementează este realizată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, pe vremea cand era condus de PSD. Vă las sa ghiciti ministrul care a semnat-o…”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina personală de Facebook.

Olguța Vasilescu a răbufnit

Primarul Craiovei nu s-a oprit aici. Ea s-a luat și de Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii în Guvernul condus de Ludovic Orban. Mai exact, Olguța Vasilescu susține că și aceasta și-a luat o serie de merite, doar pentru că a semnat anumite ordine de ministru, care au fost realizate în vremea altui Guvern.

„Asta după ce, anul trecut, angajații au trecut prin pandemie cu ajutorul legii care reglementează telemunca. La fel, Violeta Alexandru credea că are vreun merit doar fiindca a semnat un ordin de ministru. Și acea lege are același autor…

#cupenelepaunuluitepotiimpodobidarnusizbura”, a mai scris primarul Craiovei pe pagina personală de Facebook. 

Inquam Photos / Octav Ganea