Nenorocirea care va lovi România. Un fost premier aruncă bomba: tocmai a pus o țară pe butuci

România ar putea fi lovită de o nenorocire, sau cel puțin așa preconizează europarlamentarul Mihai Tudose. Fostul premier al țării a vorbit într-o postare pa pagina personală de Facebook despre turneul premierului Florin Cîțu, prin cabinetele unor oficiali europeni, în plină pandemie de coronavirus.

Acesta este de părere că Florin Cîțu nu vrea altceva decât ”recunoaștere externă, după ce a suferit destul pentru că a fost ignorat” în România.

Astfel, începând cu data de 10 februarie, premierul țării urmează să înceapă vizitele, însă Mihai Tudose susține că rămâne de văzut cine îi va deschide premierului. El a amintit de o situație în care mai mulți comisari europeni au intrat în carantină.

„Stres maxim în cabinetele a patru comisari europeni și trei lideri de grupuri europarlamentare plus cele ale președinților Parlamentului și Comisiei Europene. Când UE se închide în fața noului val pandemic, o stafie bântuie Europa. E Mâțu, dornic de recunoaștere externă, după ce a suferit destul că îl ignoră țara și, mai ales, coaliția de guvernare ce l-a așezat pe post de sperietoare / om de paie în geam la Palatul Victoria.

Miercuri și joi, Mâțul nostru va sări la euro-clanțe, doar-doar îi va da cineva drumul înăuntru. Milostivi de obicei, oficialii de la Bruxelles sunt cuprinși de fiori: tocmai ce le-a trecut virusul pe la ureche! Ultima dată când au cedat insistențelor unui guvern de a urma un protocol neadecvat pentru pandemie, trei comisari europeni au intrat în izolare. În ianuarie, a doua zi după întâlnirea la Lisabona cu ministrul portughez de Finanțe, acesta a fost diagnosticat pozitiv”, a scris Tudose pe Facebook.

Pericol în România și în Europa

El a mai menționat că Florin Cîțu ”insistă pe întâlniri cu grad mare de risc”, în contextul în care foarte mulți comisari își ”revin după sperietura de la Lisabona”.

„Concluzia la Bruxelles a fost că precauția trebuie să rămână regula, chiar și când e vorba de un eveniment ca startul Președinției portugheze a Consiliului UE.

Iată, însă, că un nou premier latin – am remarcat accentul pus pe această trăsătură – insistă pentru un program de întâlniri cu grad mare de risc. Mai ales că doi dintre comisarii ce abia își revin după sperietura de la Lisabona sunt luați acum în vizor de zglobiul nostru iresponsabil, inegalabilul și din păcate… al nostru Mâțu!

Și ei știu că omulețul are experiență: tocmai a pus o țară pe butuci! Acum încearcă la nivelul următor… Europa păzea!!!

P.S. Un vaccin antimâțu? O izoletă măcar?”, scrie Mihai Tudose pe Facebook.

Postarea lui Mihai Tudose vine în contextul în care președintele Parlamentului European, David Sassoli, va avea o întâlnire joia viitoare cu premierul Florin Cîțu, potrivit agendei șefului eurodeputaților.