Social-democrata Lia Olguţa Vasilescu a ieşit la atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, pe care-l numeşte „leneşul naţional”. În două postări consecutive pe pagina sa de Facebook, Olguţa vorbeşte despre modul în care Iohannis a ales să facă campanie electorală. „Când tot mandatul eşti doar în vacanţă şi te trezeşti în campanie că nu ai facut nimic notabil, cu ce să te lauzi? Cu realizarile altora”, scrie Olguţa Vasilescu, arătând că şeful statului se laudă cu cele mai importante legi realizate de PSD, adică Legea salarizării, Legea pensiilor şi Legea de majorare a alocaţiilor pentru copii.

„Când tot mandatul eşti doar în vacanţă şi te trezeşti în campanie că nu ai făcut nimic notabil, cu ce să te lauzi? Cu realizările altora… Auzi la el ce tupeu! A „promovat” legile salarizării şi pensiilor… Nu ai făcut decât să le critici şi să sperii lumea că nu sunt bani să se aplice şi acum bagi capul în poză să zici că ai fost şi tu pe acolo? Ce ruşine!”

În celălalt mesaj, Olguţa Vasilescu îl critică pe „leneşul naţional” care a ieşit să taie o panglică „aproape de Bucureşti, la Giurgiu, ca să nu se obosească prea rău în trafic”. Social-democrata atrage însă atenţia că este vorba despre o investiţie începută şi finalizată de guvernarea PSD. Olguţa aminteşte şi de pliantul în care Iohannis povesteşte cum a respins-o din motiv de incompetenţă. „Mă face incompetentă şi apoi îşi arogă munca mea! Ce penibil!”

„Leneşul naţional a ieşit în campanie să taie o panglică. Au găsit repede o investiţie aproape de Bucureşti, la Giurgiu, ca să nu se obosească prea rău în trafic. Doar că investiţia e începută şi finalizată de guvernarea PSD. Păi dacă în 5 ani de mandat nu a făcut nimic, cu ce era să se laude? Cu asta şi cu legile pensiilor şi salarizării, despre care ne povesteşte în pliantul electoral că el le-a „promovat”. În acelaşi pliant în care scrie cum m-a respins el pe mine, ca ministru, din motiv de „incompetenţă”. Mă face incompetentă şi apoi îşi arogă munca mea! Ce penibil!”