Lia Olguța Vasilescu are planuri mari pentru Craioveni. Primarul Craiovei își dorește tot ce este mai bun pentru orașul pe care îl conduce, drept urmare anunță lucrări în masă începând cu ziua de luni.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Craiova, începând cu data de 1 februarie va începe organizarea şantierului pentru reabilitarea celor două sedii ale Primăriei Municipiului Craiova din centrul oraşului. De asemenea, potrivit sursei citate, de la data de 1 martie angajaţii se vor muta la Centrul Multifuncţional.

“Începând cu data de 01.02.2021, vor fi demarate activităţile specifice organizării de şantier aferente obiectivului de investiţii ‘Reabilitare sediu Primăria municipiului Craiova, str. A.I. Cuza, nr. 7’, urmând ca traficul din zona obiectivului să fie parţial restricţionat pe perioada cât durează lucrările la acest obiectiv.

Proiectul presupune reabilitarea celor două clădiri în care îşi desfăşoară activitatea municipalitatea. Este vorba despre sediul central – fosta Bancă a Comerţului – şi clădirea Palace, situate pe str. A.I. Cuza”, se arată într-o informare transmisă vineri de Primăria Craiova.

Ce vrea să facă Olguța Vasilescu

Noile planuri anunțate de Olguța Vasilescu vor afecta traficul din Craioava. Mai exact, potrivit sursei citate, în perioada organizării de şantier, restricţiile de circulaţie se vor aplica pe str. Romul, unde vor fi dezafectate locurile de parcare dinspre sediul primăriei pe tronsonul dintre str. A. I. Cuza şi Aleea Teatrului, pe str. Theodor Aman, unde vor fi dezafectate toate locurile de parcare pe tronsonul dintre Aleea Teatrului şi str. A.I. Cuza şi trotuarul străzii din faţa sediului Primăriei Craiova de pe str. A.I. Cuza va avea o lăţime mai mică pentru culoarul pietonal.

În ceea ce privește banii de lucrări, trebuie menționat faptul că cele două clădiri ale Primăriei Craiova vor fi reabilitate printr-un împrumut acordat de BERD de circa 15 milioane euro, mai arată sursa citată.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin