Guvernul renunță la intenția de a reduce TVA de anul următor cu un punct procentual așa cum se arăta explicit în Programul de Guvernare asumat în Parlament, de la 19%, în prezent, la 18%, la 1 ianuarie 2019, a anunțat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

“S-a propus Guvernului ca TVA să nu scadă. Asta este propunerea Ministerului Finanțelor”, a anunțat ministrul în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria.

”Va fi propusă în Parlament odată cu proiectul de buget”, a declarat Teodorovici. Cota de TVA ar fi trebuit, conform programului de guvernare al PSD, să scadă la 18% încă de la 1 ianuarie 2018, dar măsura a fost amânată pentru 1 iauarie 2019, în contextul presiunilor pe buget.

Amânarea din nou a reducerii cotei TVA, în ciuda angajamentelor anterioare, vine în contextul în care Guvernul are probleme în asigurarea veniturilor necesare pentru a acoperi cheltuielile angajate.

Cota TVA a fost redusă de la 1 ianuarie 2017, de la 20% la 19%, după ce de la 1 ianuarie 2016 a fost diminuată de la 24% la 20%.