Cei interesaţi sunt omul de afaceri Ştefan Vuza, prin intermediul companiei Chimcomplex Borzeşti; consorţiul format din nemţii de la PCC şi fondul de investiţii israelian Fortissimo; ruşii de la Oil and Gas Trade; consorţiul de companii Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co. din China; precum şi ungurii de la Petchem, divizia petrochimică a MOL.
'Aceste companii fie au cumpărat caietul de sarcini, fie au semnat scrisori de intenţie pentru a avea acces la datele companiei. Până în prezent, nu a depus nimeni ofertă angajantă, însă termenul stabilit pentru acest lucru de Adunarea Creditorilor este 31 ianuarie', au spus sursele menţionate.
La companiile enumerate se adaugă şi azerii de la SOCAR, care şi-au manifestat interesul pentru combinatul vâlcean, apoi au anunţat în presă că renunţă la aceste planuri, fără însă a informa şi autorităţile că nu mai doresc să participe la procesul de privatizare.
'Majoritatea celor care şi-au exprimat interesul de a participa la licitaţie au cerut prelungirea termenului de depunere a ofertelor. Există discuţii în acest sens şi se analizează această posibilitate. Decizia de prelungire a termenului de depunere a ofertelor poate fi luată doar de Adunarea Creditorilor. Aceasta se va întruni în şedinţă imediat după expirarea termenului şi, în cazul în care se constată că este necesară prelungirea, se va lua o decizie în acest sens', au mai afirmat sursele menţionate.
În decembrie, Adunarea Creditorilor Oltchim a stabilit la 305,2 milioane de euro valoarea – reper a activelor Oltchim, care au fost transferate la o nouă societate şi vor fi scoase la privatizare. Creditorii au aprobat şi înfiinţarea acestei noi societăţi, Oltchim SPV, care va prelua activele viabile ale Oltchim, vechea companie, şi va fi privatizată.
Combinatul petrochimic din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă de la începutul anului 2013.

 

Sursa: Agerpres